|
Re: Re: Re: Egzamin do PZK

Gość - 2008-01-24 19:21:15
ja juz sobie odpowiedzialem na to pytanie, dziekuje za mozliwosc ale dla mnie jest to nienormalne. dosc ze placi sie za egzamin ( co jeszcze jakos moge sobie wytlumaczyc, bo gdyby byl darmowy to probowalby kazdy- a tak zdaje ten kto naprawde jest przygotowany) to juz oplaty za start w konkursie nie rozumiem.
w zadnej normalnej firmie nikt nie placi za rozmowe kwalifikaycjne, poniewaz inaczej firmy zrobilyby sobie dodatkowy dochod w ten sposob :). no ale nasze panstwo moze, hehehehe, nienormalna sytuacja.
a w mojej firmie i tak dyrektor jest z nadania jeszcze pisowskiego a nie z zasobu kadrowego (moze teraz bedzie zdawal ten egz, no nie wiem) i widze codziennie jego niekompetencje, musze znosic to codziennie ja urzednik mianowany, niech to .....
czy kiedys bedzie normalnie w tym kraju, czy wreszcie na stanowiskach beda wlasciwi ludzie???
PIS piszac ustawe o zasobie kadrowym zamiary mial moze i dobre ale jak zwylke spiepszyli ustawe, egz powienien byc dla kazdego, i dla urzednika i dla doktora tez.
pozdr
|